Használt elektromos járművek

10 tipp használt elektromos járművek keresése és vásárlása 2022-ben

Total
0
Shares

A benzinárak emelkedése óta a vásárlók érdeklődése az elektromos járművek iránt közel 70%-kal nőtt. Ez azt jelenti, hogy az elektromos autók ára is emelkedett. A hátránya azonban az, hogy a félvezetők ellátási láncának problémái miatt a termelésben is szűk keresztmetszet van, hogy lépést tudjon tartani a kereslettel. Az új elektromos járművek ára a várakozási idő miatt nőtt meg ennyire, és ez a használt elektromos járművek árát is az egekbe szöktette.

Sam Abuelsamid, a Guidehouse Insights iparági elemzője és EV-szakértője, a Forbes Wheels munkatársa elmondta: “Nincs túl nagy kínálat, így a használt EV-k árai, amelyek vannak, magasabbak lesznek, akárcsak az új autók piacán”.

Hogyan befolyásolja az infláció az elektromos járművek árát?

A benzinárak és az inflációs ráta emelkedése is szerepet játszott az EV-k áremelkedésében és a használt EV-k iránti nagy keresletben. A Forbes Wheels szerint a használt járművek árai háromszor nagyobb mértékben emelkedtek, mint az általános inflációs ráta, amely körülbelül 8,5%. “Az ár és a rendelkezésre állás gyakran változik”.

A Forbes Wheels cikke összehasonlította a 2018-as Nissan Leaf SUV 2019-es árát és a mai árat. Kiderült, hogy Dél-Kaliforniában egy 2018-as Nissan Leaf SV kikiáltási ára 30 000 mérföldnél kevesebb futásteljesítménnyel 2019 végén átlagosan körülbelül 20 000 dollár volt. Ma ugyanezen márka, modell és futásteljesítmény esetén az átlag körülbelül 25 000 dollár. A rendelkezésre álló adatok alapján az árak várhatóan az év hátralévő részében is fennmaradnak. Ha az elektromos járművek beszerzésének ára meghaladja a költségvetését, fontolja meg a régebbi EV modelleket.

Olvassa el ezt is: Tesla modell az amerikai autó aukciókon

Az elektromos járművek elérhetősége

A benzinárak emelkedése és az új járművek korlátozott kínálata miatt az EV-tulajdonosok ahelyett, hogy lecserélnék járműveiket, inkább megtartják azokat. Ez az EV-k szűkös kínálatát okozta a használt elektromos járművek piacán. A globális ellátási hiány miatt nem sok EV van forgalomban – és az elérhető EV-k árai valószínűleg többe kerülnek, mint néhány évvel ezelőtt.

Ha szeretné kihasználni a használt elektromos járművek piacának előnyeit, íme, itt van: 10 tipp Használt elektromos járművek keresése és vásárlása 2022-ben.

Tippek, amelyeket EV-vásárlás előtt érdemes figyelembe venni

1. Elérhető modellek

Ha használt EV vásárlását fontolgatja, keressen olyan modelleket, amelyek már több mint két éve kaphatók, és még viszonylag újak. Keressen olyan EV-ket, mint a Nissan Leaf, a Chevy Bolt vagy akár a megszűnt Kia Soul. Az EV használt piac nagy készlettel rendelkezik ezekből a járművekből, és az árak alacsonyabbak.

2. Vezetési igények

Elektromos autó vásárlásakor figyelembe kell vennie a napi vezetési igényeit. A régebbi modellek esetében vásároljon olyan EV-ket, amelyeknek nincs nagy hatótávolságuk, de a napi ingázásra használni tudja. Ha el tudja végezni a napi dolgai, és különböző helyi tevékenységeket, akkor egy alacsony hatótávolságú EV éppen megfelel Önnek.

Ha a vezetési igényei hosszú távú utazásokat foglalnak magukban, válasszon nagyobb hatótávolságú EV-ket. Az elektromos meghajtású járművek mérföldenként 25%-kal alacsonyabbak a benzin költségénél, ez azt jelenti, hogy minden megtett kilométer után megtakarítást ér el egy benzinüzemű járművel szemben.

3. Árak összehasonlítása

Hasonlítsa össze az árakat és ellenőrizze az árképzési irányelveket olyan oldalakon, mint a mobile.de és a használtautó.hu. Az árak online összehasonlítása tisztességes ismereteket ad arról, hogy egy elektromos jármű átlagos árának mekkorának kell lennie. Ez segít abban is, hogy reális költségvetést állítson össze a vásárláshoz. Próbáljon meg nem az átlagár fölé menni, hogy ne veszítsen pénzt.

4. Az akkumulátor kapacitása

Használt elektromos járművek vásárlása előtt meg kell határoznia az akkumulátor töltési kapacitását. Ha magáneladótól vagy kereskedőtől vásárol, kérdezze meg, milyen gyakran töltődik fel az akkumulátor teljes kapacitásig. Minél gyakrabban töltődik teljes kapacitásig egy EV, annál gyorsabban romlik. Ez nagyon gyakori a régebbi EV-modelleknél, amelyek nem használnak akkumulátor-hűtőrendszert.

5. Az akkumulátor állapotának ellenőrzése

Mielőtt kifizetné a járművet, kérjen részletes akkumulátor-állapotjelentést. Bár az akkumulátor meghibásodása ritka, ha mégis megtörténik, nagyon drága lehet. Ha magáneladótól vásárol, kérje az akkumulátor ellenőrzését egy profi szakembertől.

Sok márkakereskedés gyakran kínálja ezeket az ellenőrzéseket, így ha márkakereskedéstől vásárol, akkor ezt is elvégeztetheti. A legtöbb EV akkumulátorának kapacitása a műszerfalon látható, ezt is felhasználhatja, hogy legyen egy elképzelése. Ha online aukcióról vásárol, ellenőrizheti a CarFax vagy az AutoCheck dokumentált nyilvántartását az akkumulátor kapacitásáról.

6. Vegye figyelembe az éghajlatot

Kerülje a nagyon meleg vagy száraz mérsékelt égövi területekről származó használt elektromos járművek vásárlását. Az ilyen területekről történő vásárlás lerövidítheti az akkumulátor élettartamát. Emellett az EV hatótávolságát is befolyásolhatja a meleg hőmérséklet. Ha tehát olyan EV-t keres, amely kiállja az idő próbáját, keressen mérsékelt hőmérsékletű környezetben.

7. Szélesítse ki a keresést

Ne féljen a városán vagy országán kívül vásárolni, fantasztikus ajánlatokra bukkanhat, ha kiszélesíti a hatókörét. Keressen olyan helyeken, ahol nagyszámú EV áll rendelkezésre, mint például az USA-ban, ahol az összes EV több mint 40%-a található, vagy Németországban. Ebben segít Önnek a Németországi Autóvásárlás csapata.

A nagyobb számú EV egy adott helyen alacsonyabb árakat és szélesebb készletet is jelent. Emellett a költségek országonként eltérőek – a legjobb ajánlatok érdekében hasonlítsa össze a különböző helyszínek árait.

8. Gyakran használt EV

Az EV-k veszítenek az energiájukból, ha nem hajtják őket eléggé, vásárláskor olyan EV-ket keressen, amelyek elegendő hatótávolsággal rendelkeznek. Kereshet olyan eladókat, akiknek az EV elsődleges járműként vagy gyakran használt ingázó járműként volt az EV. A gázüzemű járművekkel ellentétben, ahol minél alacsonyabb a futásteljesítmény, annál jobb, a használt elektromos autóknak elég jó vezetési időre van szükségük.

9. Finanszírozás

Ha használt EV-t szeretne vásárolni, de nincs meg hozzá a szükséges összeg, fontolja meg a finanszírozást. Ha egy olyan autóárverési cégtől vásárol, mint az USAautolicit, finanszírozás nem probléma az elektromos járművekhez. Olyan autófinanszírozó cégeket is érdemes keresnie, amelyek finanszírozzák a járművásárlást.

10. Honnan vásároljon

Végül meg kell fontolnia, hogy honnan fog vásárolni – magáneladótól, használtautó-kereskedéstől vagy autóárveréstől. Mindháromnak megvannak az előnyei és hátrányai. Végezzen kutatást arról, hogy melyik a kényelmesebb az Ön számára.

Olvassa el ezt is: Autóvásárlás Amerikából

Konklúzió

Számos gyártó diverzifikálja a termelését az EV-gyártás és az új akkumulátortechnológiák felé. Az EV-piac napról napra növekszik, és nem kell haboznia, hogy beszerezzen egy EV-t. Egy vadonatúj EV nagy hatással lehet a bankszámlájára, de a használt EV-ket megfizethető opcióként tekintheti. A használt EV-piac is jó hely arra, hogy az új EV-piacnál alacsonyabb költségekkel váltson EV-re.

Az USAautolicit több mint 225 ezer járművet – benzinüzemű és elektromos járműveket – tartalmazó készlettel rendelkezik. Weboldalunk lehetővé teszi, hogy szűrje a keresést év, márka, modell stb. alapján. Regisztráljon ingyenesen, és hozzáférhet a készletünkhöz – nem szükséges kereskedői engedély!

Ha az Ön által preferált vásárlási célpont egy amerikai online aukció, de nem tudja, hol kezdje, mi segítünk Önnek becslésekkel és a költségvetéssel, valamint végigkísérjük az egész folyamaton. Egyszerűen hívja a +49 173 100 4222-es telefonszámon hétfőtől péntekig 9-17 óráig, vagy küldhet e-mailt a support@usaautolicit.com címre.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Lehet, hogy ez is tetszeni fog