Amerikai autó aukciók_sérült autó

Amerikai autó aukciók: 10 gyakori kárkód, amivel a hirdetésekben találkozhat

Total
0
Shares

Ha valaha is böngészte már az amerikai autó aukciók árverési oldalát, valószínűleg találkozott már a jármű “KÁR” kifejezéssel. Ezek a károk lehetnek elsődlegesek vagy másodlagosak. Ez a jelentés összefoglalja a járművön az értékelést követően talált összes problémát. Ha egy jármű balesetet szenved, az elszenvedett károk megváltoztathatják a jármű kinézetét.

Néha láthatóak, mint például horpadások, törések, vagy nem láthatóak, mint például mechanikai sérülések. A látható sérülések javítási kalkulációját könnyebb megbecsülni, mint a nem láthatóakat.

Az ideális jármű keresése során az amerikai autó aukciókon fontos figyelembe venni a megvásárolni kívánt jármű kárjelentését. A sérüléstörténet megismeréséhez kérhet VIN-járműtörténeti jelentést vagy fizikai vizsgálatot. Az alvázszám alapján történő jelentés egyszerűbben és olcsóbban beszerezhető, de nem nyújt mélyreható ismereteket a jármű jelenlegi állapotáról. A fizikai vizsgálat viszont drágább, de pontosabb és alaposabb.

Összeállítottunk egy listát a 10 legfontosabb sérülésről (és azok jelentéséről), amelyekkel valószínűleg találkozhat, amikor az Ön által kiválasztott járművet keresi az amerikai autó aukciókon.

Amerikai autó aukciók: 10 gyakori kárkód

1. Mechanikai károk

A mechanikai sérülés a jármű mechanikus alkatrészeit, például a motort érinti. Továbbá fékalkatrészeket, a sebességváltót stb. Ha a jármű bármelyik fő alkatrésze, például a motor sérült, akkor a motorból zaj hallatszik, olajszivárgás, füst észlelhető. Előfordulhat az is, hogy a sebességváltó nem kapcsolható.

2. Elöl sérülés

Az elülső sérülést a jármű elejét érintő frontális ütközés vagy baleset okozza. Az elülső sérülés a kisebb horpadásoktól és karcolásoktól a nagyobb vázszerkezetig bármi lehet. Ez lehet egy behorpadt első lökhárító, egy összegyűrődött motorháztető, amely érintheti, vagy nem érintheti a motort. Az amerikai autó aukciókon megvásárolni kívánt járművet gondosan ellenőrizze, hogy megbizonyosodjon arról, hogy az elülső sérülés nem jelentős, hogy elkerülje az esetleges költséges javításokat.

3. Hátsó sérülés

Ez a jármű hátsó részén keletkezett sérülésekkel kapcsolatos. Magában foglalhatja a csomagtartót és a hátsó oldalon lévő paneleket. A hátsó végénél történt ütközés előre mozdíthatja a kipufogórendszert, érintheti a csomagtartót és a sebességváltót. A hátsó végi sérülések lehetnek súlyosak, vagy nem feltétlenül súlyosak. Egy profi szerelő pillanatok alatt helyre tudja állítani a járművet.

4. Oldalsó sérülés

Az oldalsérülést olyan ütközés vagy baleset okozza, amely a jármű bármelyik oldalán kárt okozott. Az ütközés következtében a jármű karcolódott, horpadt, vagy az ajtó és a sárvédők összegyűrődnek. Ez a sérülés a kerekeket és a gumiabroncsokat is érintheti.

5. Alváz károsodás

Mindannyian a jármű külső részét látjuk, így könnyen megállapítható, ha ezen a részen bármilyen sérülés van, de sok járművezető gyakran figyelmen kívül hagyja a jármű alvázát. Valójában nem az ő hibájuk – csak nem látják. A alvázkár a jármű alján keletkezik. Ezt a törmelék, sár, sziklák és még a só is okozhatja, amelyek utat találtak a járműve alá. Továbbá, amikor kátyúkon és bukkanókon fut át – nem bánik jól a futóművével. A futómű sérülése hatással van a karosszériára és a kiegészítő szerelvényekre, beleértve a felfüggesztést, a kipufogót, az üzemanyagtartályt stb. Ha végül alvázsérült autóra kötne üzletet, kérje meg a szerelőjét, hogy javíttassa ki.

6. Jégeső károk

A jégeső okozta károk a jármű karosszériaelemeit érintik. A jégeső következtében, lehetnek kisebb és nagyobb horpadások, törött üvegek, vagy akár víz is a jármű belsejében. Ezt egy horpadásjavító is javíthatja, vagy akár saját maga is vásárolhat minőségi horpadásjavító készleteket elérhető áron. A javítás lehet kozmetikai vagy súlyosabb, amit karosszériás kell, hogy javítson.

7. Víz/árvízkár

Ez a jármű belső és mechanikus alkatrészeit egyaránt érinti a víz miatt. Bár a vízzel/árvízzel megrongált járművek helyreállíthatók, a legjobb elkerülni őket. Ha a víz eléri a műszerfalat és az abban elhelyezett elektronikai elemeket az autó általában soha nem lesz tökéletes.

8. Vandalizmus

Vandalizmusról akkor beszélünk, ha egy járművet szándékosan megrongálnak. Ezt a betört üveggel, a jármű karosszériáján lévő festékkel, a kiszúrt gumiabroncsokkal, a hiányzó kulcsokkal, ajtókilincsekkel, zárakkal, stb. lehet azonosítani. A vásárlás után az ellopott alkatrészeket cseréltesse ki, és a járművet javíttassa meg egy szakképzett szerelővel.

9. Kisebb horpadások/karcolások

Ez a jármű bármely részén előfordulhat, és nem nagyobb 30 mm-nél, a jármű bármely karosszériaelemén található karcolással. A horpadásoknak és karcolásoknak nincs komoly hatása a jármű értékére.

10. Normál kopás

Nincs látható vagy jelentős probléma, amely a normál kopással rendelkező járműveken felmerült volna. A normál kopás a jármű állapotának a használatból adódó várható romlása. Ha nem áll készen nagyobb karosszéria vagy mechanikai javításokra, akkor ragaszkodjon a keresés során az ilyen állapotú járművekre.

Mi a következő lépés?

Az amerikai autó aukciók nem garantálják egyetlen jármű állapotát sem, de ha tudja, hogy az egyes sérülések mit jelentenek, sok fejfájástól kímélheti meg magát a vásárlás során. Különösen figyelmesnek kell lennie, amikor exportra vásárol – nem szeretné, ha megvásárolna egy járművet, és soha nem tudja forgalomba helyezni a kívánt országban, vagy nem szeretné elkölteni helyreállításra a vásárláson megtakarított összes pénzt. A járművásárlást megelőzően ajánlott járműtörténeti jelentést kérni, hogy ellenőrizze a jármű korábbi sérüléseit. Vagy kérjen fizikai átvizsgálást, ami ugyan többe kerülhet, de részletes, aktuális képet ad a jármű jelenlegi állapotáról. A vásárlást követően ajánlott a járművet egy szakképzett szerelővel átvizsgáltatni és szervizeltetni.

Az amerikai autó aukciók szakértői, mint például az USAautolicit is, segítségére lehetnek, hogy elkerülje a rossz vételt.

Álmai autójának megtalálása még soha nem volt ilyen egyszerű, hiszen több mint 250 000 járműből álló készletünkkel Ön választhat. Mindössze annyit kell tennie, hogy regisztrál, elhelyezi a depositot és licitál.

Egyszerű, igaz?

A kezdéshez és a kereskedői áron történő vásárláshoz amerikai autó aukciókon, készletünkhöz való hozzáféréshez regisztráljon itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Lehet, hogy ez is tetszeni fog