Biologiai veszélyes használt autók

Használt autók: Megéri megvásárolni egy biológiai veszélyes járművet?

Total
0
Shares

Az amerikai nagykereskedelmi árverések mindig is széles járműválasztékkal rendelkeztek használt autók tekintetében, így az ügyfelek számos lehetőséget kaptak a járművek beszerzésére… a kiskereskedelmi ár töredékéért is. Ugyanakkor ezek a járművek különböző jogcímekkel ( Title) rendelkeznek, a Salvage (mentett), Clean ( Tiszta forgalmi) vagy Clear     ( Zálogjogmentes forgalmi) jogcímektől kezdve. A Salvage címekkel rendelkező járművek esetében az érintett károk lehetnek mechanikai, elektromos, természeti katasztrófa, biológiai veszélyek és egyéb károk.

Az amerikai használt autók árveréseinek több előnye van, mint hátránya, különösen, ha figyelembe vesszük a megtakarításokat és a hatalmas készletet, amelyhez hozzáférhet. De ennek is van hátránya, – különösen a dokumentáció és a felsorolt károk esetében, ha nem rendelkezik megfelelő ismeretekkel arról, hogy mit jelentenek.

Ebben a cikkben elmagyarázzuk a biológiai/vegyi kockázat járművek kárállapotát és azt, hogy ezek hogyan befolyásolhatják a vásárlási döntését.

Minden olyan biológiai vagy kémiai anyag, amely az emberre káros lehet, bioveszélyes anyagnak minősül. Ezek közé tartozhatnak káros vegyi anyagok, robbanóanyagok, emberi szövetek, folyadékok stb.

Mitől lesz tehát egy jármű biológiailag veszélyes egy árverésen?

A biológiai/vegyi kockázat, egy viszonylag gyakori aukciós kártípus. Egy biológiailag veszélyes jármű életének egy pontján testnedvekkel vagy akár emberi maradványokkal érintkezett. Tekintettel arra, hogy egyes aukciós járművek valamilyen balesetben vettek részt, nem ritka, hogy vérfoltokat találunk a megmentett vagy balesetet szenvedett járműveken.

Ritkán előfordulhat, hogy ezek a járművek olyan balesetben vagy incidensben vettek részt, amely élet, végtagok elvesztéséhez, vagy valamilyen kisebb sérüléshez vezetett. Ha az árverésen vagy a biztosítótársaság által felfedezik, ez automatikusan feljogosítja a járművet arra, hogy az árverésen kárként biológiai/vegyi kockázat kerüljön megjelölésre.

A biológiailag veszélyes járművek tele lehetnek szeméttel, csúnya foltokkal is. Azokat a járműveket is bioveszélyesnek nevezik, amelyek árvízkárosodást szenvedtek és amelyekben mérgező penészgombák és szörnyű szagok alakultak ki, mivel ezek esetleg allergiát vagy légzőszervi problémákat válthatnak ki.

Biológiailag veszélyes használt autók vásárlása

Sajnálatos, ha egy ember halála vezetett ahhoz, hogy a járművet bioveszélyesnek minősítették. De remek üzletet köthet és a jármű boldog tulajdonosa lehet. Megtalálhatja álmai autóját kiváló állapotban, de biológiailag veszélyes járműként.

A vásárlás előtt futtasson le egy VIN-ellenőrzést vagy járműtörténeti jelentést, hogy információt kapjon a jármű állapotáról. A járműtörténeti jelentés információkat tartalmaz a jogcímről, a balesetekről (ha vannak), a javításokról, a  korábbi sérülésekről stb.

Azt javasoljuk, hogy alaposan nézze meg az információt és a fényképeket a járművek hirdetési oldalán. Ha teljes átfogó információt szeretne a jármű jelenlegi állapotáról, kérhet harmadik fél általi járművizsgálatot. Ez ugyan plusz költséget  jelent a használt autók vásárlásakor, de részletesebb jelentést kap a jármű állapotáról.

A vásárlás után ajánlott a járművet megfelelően megtisztíttatni, mélyrehatóan átvizsgáltatni és szervizelni, mielőtt a volán mögé ülne. A biológiailag veszélyes anyagok ártalmasak az emberre, és még jóval az eset után is azok maradhatnak. Ezért ajánlott olyan szakembereket megbízni a tisztítással, mint például a Budapesten található Magic Car Wash.

Hogyan vásároljon járművet

A használt autók vásárlása nagykereskedelmi árverésekről nem nagy ördöngösség. Az online amerikai aukcióknak köszönhetően a járművásárlás egyszerűbb és gyorsabb. Az USAautolicit.com oldalon, több mint 225 ezer jármű közül választhat.

Kezdjen el licitálni még ma – mindössze annyit kell tennie, hogy ingyenesen regisztrál honlapunkon, és máris hozzáférhet a készletünkhöz.

Adatbázisunkban minden típusú használt autók elérhetőek különböző címekkel, amelyek közül választhat. Nézzen körül, az USAautolicit egyetlen magyar nyelven is elérhető, amerikai autó aukció oldalán, fedezze fel a legjobb használt autók kínálatát az aukciókon. Ha szakértői útmutatásra van szüksége, kapcsolatba léphet tapasztalt és hozzáértő ügyfélszolgálati munkatársainkkal. Elérhet minket a +1 561 559-4221-es, vagy a +49 173 100 4222-es telefonszámot hétfőtől péntekig, 9-17 óráig, vagy küldjön e-mailt a support@usaautolicit.com címre és mi a lehető leghamarabb válaszolunk Önnek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Lehet, hogy ez is tetszeni fog