autó gyártási éve

Mi a különbség a modellév és az autó gyártási éve között?

Total
0
Shares

Mi a különbség a modellév és az autó gyártási éve között?

Az autóvásárlással kapcsolatos információk számos szintjének megértése kulcsfontosságú. Minél felkészültebb, annál jobb üzletet fog találni. Számos kifejezést, mint például a modellév és az autó gyártási éve azonban érdemes alaposan szemmel tartani. A vásárlók gyakran összekeverik őket, és ez nem kívánt stresszt okoz. Mindazonáltal legalább egy módszer van a félreértések elkerülésére. Olvasson tovább, hiszen a modellév és az autó gyártási éve közötti különbségekkel kapcsolatos kérdésekre válaszolunk.

A Kia Sorento ezen generációja 2020-ban került forgalomba, de az amerikai piacra 2021-es modellként jelölték meg

Mi az a modellév?

Az észak-amerikai autós kultúrában többször hallani a konkrét modellév említését, mint bárhol máshol. Ez egy széles körben elterjedt kifejezés az Egyesült Államokban forgalmazott járművekre. Az Egyesült Államokkal ellentétben az európai és ázsiai országok az autó gyártási éve jelzőt használják inkább.

Gyakran “MY”-ként emlegetik, és ez inkább a marketingről szól, mint arról, hogy egy autógyár ténylegesen melyik évben gyártotta az autót. Ez a kifejezés a jármű életciklusának egy részét jelöli, de nem feltétlenül az autó gyártási évét. Az ilyen elnevezések fő mozgatórugója az autógyártó azon törekvése, hogy egy finomított és továbbfejlesztett modellnek még azelőtt hírverést keltsen, hogy az a bemutatótermekbe kerülne. A következő modellévre kijelölt jármű jobb felszereltséget, frissített technológiát és valamivel magasabb árat kap. Alternatívaként egy teljesen új generáció is lehet, amelyet még nem láthatunk.

Mi az a gyártási év?

A 2022-es Honda Civic Sedan

Ez a fogalom sokkal egyszerűbb. Nem utal a jármű élettartamára és generációjára, mivel csak azt a pontos dátumot jelzi, hogy mikor készült egy autó. Más szóval, az autó gyártási éve megmondja, hogy az autója mikor gördült ki a futószalagról. Ráadásul ez a két év nem feltétlenül esik egybe.

Például a Honda Civic teljesen új generációja tavaly jelent meg a piacon, de ez egy 2022-es modell volt. Hogy miért? Mert a Honda fel akarta paprikázni az új jármű várakozását. Ugyanez a helyzet az új Nissan Z-vel. Az első vásárlók legkorábban 2022 harmadik negyedévében kapják meg, de ez egy 2023-as modell lesz.

Melyik évben érdemes hinni?

Szerintünk jobb, ha az autó gyártási évében bízunk. Ez pontos információt adhat a jármű koráról. Azt azonban nem mondjuk, hogy ne bízzon a modellévben. A kívánt autó modellév sokat elárulhat a felszereltségről és az alap- vagy opcionális felszereltségről, mivel az újabb modellek általában rendelkeznek olyan funkciókkal, amelyek a régebbiekből hiányozhatnak.

Mit kell tennie, hogy megtudja autója pontos évét?

Itt van a fent látható 2022-es Honda Civic Sedan alvázszámtáblája. Mint látható, 2021-ben gyártották.

A tagadhatatlanul legegyszerűbb módja a jármű VIN-számának ellenőrzése. Az autómárkáknak, az alvázszámban, tartalmazniuk kell az autó gyártási évre vonatkozó információkat. Az alvázszámot megtalálhatja a szélvédő mögött, lent a vezető oldalán a sarokban, vagy az ajtóoszlopon nyomtatva. Ezen felül a modellév szerepelhet az autó ablakmatricáján is. Azonban nem valószínű, hogy lehetősége lesz személyesen ellenőrizni, ha amerikai autó aukcióról vásárol, ezért azt tanácsoljuk, hogy forduljon a VIN-Járműtörténeti jelentéshez segítségért. Itt a legrészletesebb és legfrissebb információkkal találkozik a jármű múltjáról, specifikációiról, jogcímtörténetéről és még sok másról. Mit kell tennie ahhoz, hogy hozzáférjen? Csak rendelje meg online a VIN-történeti jelentésüket, és dőljön hátra nyugodtan.

Végszó

Vásároljon magabiztosan, zavartalanul autót amerikai autó aukciókon, hiszen megtanulta a különbséget a modell és a gyártási év között. A USAautolicit szeretettel várja Önt, hogy felfedezze az általunk kínált több ezer megfizethető árú járművet. Ön határozza meg az árakat, amelyeket hajlandó fizetni, a többiről pedig mi gondoskodunk. Készen áll a kezdésre? Regisztráljon, töltse fel személyi igazolványának másolatát, helyezzen el egy visszatérítendő kauciót, és válassza ki az Önnek legmegfelelőbb tagságot. Vegye fel velünk a kapcsolatot online vagy hívjon minket a +1 561 559-4221-es, vagy a +49 173 100 4222-es telefonszámon hétfőtől péntekig, 9-17 óráig, és örömmel meghallgatjuk valamint megválaszoljuk minden kérdését.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Lehet, hogy ez is tetszeni fog