wait

 

AMERIKAI AUTÓ ÁRVERÉSEK

VÁSÁRLÁSI TIPPEK

 

Mi az NMVTIS

Mi az NMVTIS?

A National Motor Vehicle Title Information System (NMVTIS) egy olyan elektronikus rendszer, ami az Egyesült Államokban forgalomba helyezett gépjárművekről szóló információkat tartalmaz. Az NMVTIS azt hivatott szolgálni, hogy a gépkocsik forgalmi és besorolás előéletének megbízható forrása és az államok és a bűnüldözés segítésével a forgalmival történő csalás és más bűncselekményektől való elriasztás és megelőzés eszköze legyen.

Mi az NMVTIS célja?

Az NMVTIS-t azért hozták létre, hogy megelőzzék a lopott gépjárművek államok közötti kereskedelembe történő be- és visszakerülését; megvédjék az államokat, a magánszemélyeket és az intézményes vásárlókat a csalástól; csökkentsék a lopott járművek illegális célokra történő felhasználását, ebbe beleértve a bűnszervezetek finanszírozását és a vásárlóknak védelmet nyújtsanak a nem biztonságos járművekkel szemben.

Ki működteti és irányítja az NMVTIS-t?

Az Amerikai Igazságügyi Hivatal felelős az NMVTIS megvalósításának és működésének felügyeletéért és partnerségben dolgozik az Amerikai Gépjármű-Adminisztrátorokkal (AAMVA).

AZ NMVTIS szerepe és működése az autó újrahasznosítók, mentett autó telepek és roncstelepek életében

Az illegális tevékenységek, mint pl. a VIN klónozás és forgalmi besorolás törlés megelőzése érdekében szükséges a pontos mentett és végső életciklus adatok fenntartása, mikor egy jármű az egyik államból kivonásra a másikban pedig forgalomba helyezésre kerül. Az NMVTIS információ adattárként szolgál az olyan járműveket illetően amik autó újrahasznosítók, roncstelepek és mentett autó telepek tulajdonában voltak. Ezt az adattárat használják az államok és a vásárlók, hogy biztosra vehessék, hogy a roncs vagy mentett járművek később nem kerülnek újraeladásra és az adattár garantálja, hogy a megsemmisített járművek VIN-jét ne használhassák lopott járműhöz. A rendszer megbízható adatokat nyújt a gépjárművek tulajdonosi adataira és a gyártmányra vonatkozóan, viszont szervíztörténetet nem rögzít.

A zölddel és sárgával jelölt államok rendszeresen jelentenek az NMVTIS részére.


Honnan származik az NMVTIS-ban lévő információ?

Az NMVTIS egyedi szolgáltatást nyújt az adatok forrását és az adatok fogadásának időszerűségét illetően. A következő adatforrásokat kötelezi szövetségi törvény az NMVTIS-nek történő rendszeres adatszolgáltatásra:

 • Állami gépjármű forgalomba helyezési ügynökségek
 • Roncstelepek
 • Mentett jármű telepek
 • Autóbontók
 • Biztosítótársaságok

Mit tartalmaz az NMVTIS járműtörténeti jelentés?

Az NMVTIS járműtörténeti riport célja, hogy adatokat szolgáltasson az autó csalás és lopás megelőzésével kapcsolatos legfontosabb mutatókról:

 • Jelenlegi és korábbi regisztrációt végző államok
 • A forgalmi jelenlegi állapota és az utolsó bejegyzési dátum
 • Lopási előzmények (amennyiben van ilyen)
 • Utolsó kilométeróra állás
 • Kárelőzményi megjegyzések (pl.:Totálkár)
 • További megjegyzés(ek) a járműről és időpontokról

Korábbi káresemények nem kerülnek feltüntetésre, ha korábban egyetlen biztosító társaság, vagy tulajdonos sem jelentette a gépjárművet totálkárosként. De előfordulhat, hogy egy biztosító társaság totálkárosként jelenti, viszont a regisztráció állama nem akként tartja nyilván.  

TIPP: Vásárlási döntés meghozatala előtt a vevőknek szükségük lehet egy független gépjárművizsgáló véleményére, amelyet az alábbi oldalon rendelhetnek meg.

További információ: A felhasználók a www.vehiclehistory.gov honlapon további információt kaphatnak a jelentések tartalmának értelmezéséről, bizonyos megjegyzések jelentéséről.


 

X
>
<
Kész
X
X
X
X