wait

 

AMERIKAI AUTÓ ÁRVERÉSEK

VÁSÁRLÁSI TIPPEK

 

Salvage Title meghatározása

Nem biztos benne mit jelent a "Salvage Title"?

Íme egy meghatározás: A "Salvage Title", egyszerűen fogalmazva, egy olyan autó, aminek sérült jelölése van.

Hogyan jönnek létre a Salvage címek?

A legjobb bevezetés a fogalomba az lehet, ha tudjuk, hogy mi okozza egy jármű címének "Salvage" megjelölését. A bontási címeket általában a biztosítótársaságok hozzák létre, amikor az egyik biztosítottjuk balesetet szenved. Mikor egy Salvage Title jelölésű eladó sérült autót lát, biztos lehet benne, hogy valamikor a jármű előélete folyamán, karambol vagy egyéb más a  jelentős károkat szenvedhetett.

Ha a biztosítótársaság becslése szerint a javítási költségek meghaladják az autó tényleges értékének elég nagy százalékát, akkor a járművet "totálkárosnak" vagy "roncsnak" nyilvánítják, ahelyett, hogy fizetnének a javításért. Ez a százalékos arány államonként és régiónként változik, de jellemzően 55 és 75 százalék között mozog. Ezek után, a a biztosító társaság birtokba veszi a járművet, és kifizeti a tulajdonos biztosításának fennmaradó részét. Az autót mostantól "bontási hulladéknak" nevezik, és általában eladják egy bontónak javításra, alkatrészként használják fel, vagy elárverezik.
Mindazonáltal nem minden járműre illik pontosan ez a Salvage meghatározás. Néhány államban például azok az autók is megkapják a "Salvage" jelölést, amelyek ellopás után megtaláltak.
Ha egy jármű megkapja a "Salvage" jelölést, értéke nagyban leesik, de ez nem feltétlenül egy rossz dolog.

A sérült autók alkatrészellátásként szolgálhatnak, vagy a sérülés típusától és mértékétől függően, némi javítás után, mindennapos használatú autókká válhatnak. Egy javított, vagy újraépített sérült autó remek, megbízható pénzspóroló befektetést jelenthet. Azonban ha használt autót, motort, pick-up-ot vesz, fontos hogy tájékozódjon a jármű múltjáról és tisztában legyen annak sérült státuszáról.
Az USAautolicit-nél könnyen hozzáférhető járműtörténeti jelentést kínálunk minden listázott járműről.

A Salvage (sérült jelölés) okai

Bár mint fent említettük, a jármű ütközése lehet a leggyakoribb kiváltó oka annak, hogy egy autó olyan mértékben károsodjon, hogy "totálkáros" legyen, számos más módja is van annak, hogy egy járművet megmentettnek nyilvánítsanak.

LOPÁS/THEFT - Egyes államok előírják, hogy a járművet 21 nappal azután, hogy ellopták, totálkárosnak kell nyilvánítani. Ha a járművet visszaszerzik, akkor is totálkárosnak minősül, függetlenül az állapotától.

VÍZKÁR/FLOOD - Sok állam és joghatóság külön megnevezi az árvízkárosodott járműveket, mások egyszerűen "Salvage járműként" tartják nyilván. Azt javasoljuk, amennyiben nem rendelkezik jelentős ismeretekkel az autójavítás terén, óvakodjon olyan jármű megvásárlásától, amelynek motorja vagy elektromos rendszere jelentős vízkárt szenvedett.

JÉG/HAIL - A jégeső okozta károk elegendőek lehetnek ahhoz, hogy a járművet megmentettnek minősítsék, még akkor is, ha a károk többnyire felületesek.

VANDALIZMUS/VANDALISM - Az autó fényezésének megrongálása vagy a jármű felborulása elég drága javításokat igényelhet ahhoz, hogy a biztosító társaság a járművet totálkárosnak nyilvánítsa.

VEGYI KOCKÁZAT/BIOHAZARD - A különböző iparágaknak különböző szabványai vannak a szóra. Az autóárverési üzletágban ezt minden olyan járműre használják, ahol az utasok vére megfertőzte a belső teret. Akár néhány csepp is, egy nyílt vágásból. Ha valaki olyan balesetet szenvedett, hogy az autójában vérzett vagy meghalt, akkor azt egy árverésen "Biohazard"-ként hirdetik meg.

Minden biztosítótársaság a becsléseket arra alapozza, hogy a javításokat egy márkakereskedés autószerelő műhelyben vagy karosszériaműhelyben végzik el. Ezek az árak nem feltétlenül tükrözik pontosan a cserealkatrészek beszerzésének és a javítások elvégzésének költségeit, így egyes járműveknek nem igazán drága a javításuk, remek, megbízható pénzspóroló befektetést jelenthet.

Salvage jelölésű jármű javítása

A Salvage címmel rendelkező jármű megvásárolható és javítható, hogy újra normál üzemképes állapotba kerüljön. Mielőtt a járművet újra forgalomba helyeznék, egy állami szerv - általában a DMV (Department of Motor Vehicles) vagy a helyi bűnüldöző szervek valamelyik ága - által végzett vizsgálaton kell átesnie. A járművet a fékek, jelzőberendezések, utasbiztonsági rendszerek megfelelő működése, valamint az általános közúti alkalmasság szempontjából ellenőrzik.

Továbbá kifejezetten javasoljuk a sérült autó bevizsgáltatását az ajánlattétel előtt, hogy tökéletesen tisztában legyen azzal, hogy mit vesz.

Reméljük hasznosnak találta a Salvage címmel rendelkező autó meghatározásunkat. Arra bíztatjuk, hogy fedezze fel weboldalunkat és olvassa el az általunk nyújtott, sérült autókról szóló összes információt, hogy jobban megismerje a sérült autókat.

X
>
<
Kész
X
X
X
X