Ikonikus jármű a TV-ből

5 ikonikus jármű a TV-ből, amit ma is vezethet

Total
0
Shares

Ikonikus jármű a TV-ből

A televíziónak is megvannak a maga ikonikus járművei. A popkultúra rajongói számára van valami ellenállhatatlan a sztárszínészek és népszerű karakterek járműveiben. Az emberek megszállottan rajonganak például James Bond különböző luxusautóiért, valamint a “Fast & Furious” sorozat izomautóiért és versenyautóiért. A krúzolás Cruise-al című cikkünkben a legemlékezetesebb autókat néztük meg, amelyeket Tom Cruise filmekben vezetett (például az 1979-es Porsche 928-ast a “Risky Business”-ből és az 1966-os Shelby GT350H-t a “War of the Worlds”-ből).

Ezen kívül természetesen rengeteg olyan film is van, a “The Karate Kid” a “Gone In 60 Seconds”-ig, amelyek az autóikról ismertek. Van jó néhány olyan ikonikus jármű modell amit a televízióból ismerhetünk és amelyeket ma is meg lehet vásárolni.

The Dukes of Hazard – Dodge Charger

A “The Dukes of Hazard” a The General Lee néven ismert 1969-es Dodge Charger lényegében a The Dukes Of Hazzard egyik főszereplője volt. Biztos lehet benne, hogy a története egy életrajzot is meg tudna tölteni. Állítólag több száz “kaszkadőr dublőr” autó ment tönkre a sorozat forgatásának különböző pontjain, olyannyira, hogy a producerek nehezen tudtak újabb Chargereket beszerezni; a ScreenRant szerint pedig az autó saját világrekordját döntötte meg az ikonikus nyitó ugrásával.

Nos, pontosan ez az autó – a konföderációs névadójával és a tetőre festett, hozzá illő zászlóval – ma már problémás lenne. Ha azonban rajong a sorozatért és az amerikai izomerőért, amit az autó képviselt, ma már biztosan beszerezhet egy ’69-es Chargert. Lehet, hogy egy kicsit át kell alakítania, hogy megfeleljen a Duke testvérek saját verziójának, de elérhető közelségbe kerül.

The Dukes of Hazard – Dodge Charger

Starsky & Hutch – Ford Gran Torino

Starsky & Hutch című filmben szereplő ikonikus járművének hallatán a Ford Gran Torinóra a legtöbben talán már a “Gran Torino” című Clint Eastwood-filmmel asszociálnak. De jóval a 2008-as dráma előtt az autó 1975-ös modellje ugyanolyan központi szerepet játszott a “Starsky & Hutch” sorozatban, mint a ’69-es Charger a “The Dukes of Hazzard”-ban. Az élénkpirosra festett, fehér csíkokkal az oldalán, az autó egy egész generáció számára azonnal felismerhető, és lényegében újraindították a sorozat tökéletlen, de kedves 2004-es filmes remake-je számára.

A klasszikus festéssel rendelkező példányt megtalálni kihívás (bár több mint 1000 darabot adtak el belőle), de a 70-es évekbeli Gran Torinók a viszonteladói piacon is kaphatók, így legalább valami közeli példányt szerezhet, és a saját igényeinek megfelelően alakíthatja át.

Starsky & Hutch – Ford Gran Torino

Miami Vice – Ferrari Testarossa

Volt néhány figyelemre méltó autó a “Miami Vice”-ban, de az 1986-os Ferrari Testarossa – különösen fehér színben – volt igazán a sorozat meghatározó autója. Ezt az autót Sonny Crockett (Don Johnson) kapta ajándékba a sorozat harmadik évadának elején, és ezzel az autóval végezte később a beépített munkáját. Idővel ez az autó nagyrészt meghatározta az egész 80-as évekbeli Miami hangulatát, amely a sorozatból eredt. Ma már nem igazán könnyű hozzájutni ehhez az autóhoz, de néhány használt ’86-os Testarossát még lehet kapni.

Miami Vice – Ferrari Testarossa

Breaking Bad – Fleetwood Bounder

A “Breaking Bad” díjnyertes amerikai drámasorozat azért egyedülálló ezen a listán, mert nem egy ikonikus izomautó vagy gyorsulási jármű szerepel benne. Inkább egy régimódi lakóautót tett ikonikussá. A híres “Breaking Bad” lakóautót – egy 1986-os Fleetwood Bounder-t – a sorozatban használták, miközben Walter White (Bryan Cranston) egy korábbi diákjával Jesse Pinkmannel (Aaron Paul) a bűn útjára lép és metamfetamin előállításába és eladásába kezd. Ma a sorozat rajongói valóban rengeteg ilyen lakóautót találhatnak az interneten.

Breaking Bad – Fleetwood Bounder

The A Team – GMC Vendura

A The A-Team, sokaknak talán A szupercsapat néven ismert amerikai televíziós akciófilm-sorozat egy csapásra híressé és ikonikus járművé tette a GMC furgonját. Mondjuk úgy, hogy sajnálom, aki ezt nem ismeri. Az autóval a John “Hannibal” Smith ezredessel együtt alkotott négyfős csapat száguldozott. Ez az ikonikus fekete 1983-as GMC Vendura egy igazi filmes ikon. Köszönjük MR.T-nek, hogy félt a repüléstől, és ezért ezt a szörnyeteget kellett vezetnie.

The A Team – GMC Vendura

Végszó

Habár a fent említett ikonikus járművek némelyikéhez ma már nem könnyű hozzájutni, viszont az USAautolicit oldalán még fellelhet ezekből, vagy megbízhat minket ennek felkutatásával. Regisztráljon egy ingyenes, bővíthető fiókra, hogy elkezdhessen részt venni online amerikai autó aukcióinkon. Ha bármilyen kérdése van, vagy szeretne többet megtudni az árverésen eladásra kínált jármű bármelyikéről, egyszerűen hívja a +1 561 559-4221-es, vagy a +49 173 100 4222-es telefonszámon hétfőtől péntekig, 9-17 óráig, vagy küldjön e-mailt a support@usaautolicit.com címre. 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Lehet, hogy ez is tetszeni fog