amerikai sérült autó árverés

Title az amerikai sérült autó árveréseken: Mit jelentenek?

Total
0
Shares

Title az amerikai sérült autó árveréseken: Mit jelentenek?

Az amerikai sérült autó árveréseken licitálóknak meg kell érteniük, hogy mit jelentenek a különböző címek, és mit árulnak el a jármű történetéről. Minden jármű hirdetési oldalán, az azonosító számon kívül a jármű dokumentációjára és jogcímtípusára vonatkozó információk is szerepelnek. Amikor egy autót keres egy online autóárverésen, a dokumentum ellenőrzése szükséges: ez egy rövid leírás a megvásárolni kívánt jármű egyik aspektusáról. Ez a cikk a különböző jogcímtípusok teljes lebontását tartalmazza az USAautolicit-hez hasonló autó aukciókon is.

Title típusok – Címtípusok

Amerikában a járművekhez első regisztrálásukkor tiszta címeket (Clean Title) adnak ki, de ezek a címek “márkát” kaphatnak, ha megsérülnek vagy a biztosító társaság totálkárosnak nyilvánítja őket. A címeket a Department of Motor Vehicles (DMV) adja ki, és a feltételek államonként eltérőek. Az USAautolicit-en megtalálható gyakori címek a következők:

  • Salvage
  • Clear
  • Original
  • Junk
  • Bill of Sale
  • Non-repairable

A különböző államokban a címek is más-más elnevezést kapnak. Például ilyen címeket láthatunk:

  • Certificate of Destruction (főként Floridában és Louisianában állítják ki)
  • Rebuildable (Floridában kiállítva)
  • Restored / Rebuilt
  • Repossession
  • Washington Bill of Sale
  • MV-907A

Salvage title vagy salvage certificate

Ha egy jármű ütközés, természeti katasztrófa vagy lopás következtében nagymértékben megrongálódott, akkor kaphat Salvage címet vagy Salvage bizonyítványt. Ez azt jelenti, hogy a becsült javítási költségek meghaladják az autó tényleges készpénzértékének több mint 75%-át (ez államonként eltérő). A Salvage jogcím azt követően adható ki az autóra, hogy a biztosító társaság “totálkárosnak” nyilvánította.

Clear és Original Title

Így néz ki egy tiszta jogcímű autó az amerikai sérült autó árveréseken
Így néz ki egy Clear Title dokumentummal rendelkező autó

A Clear vagy Original címmel rendelkező autók jellemzően nem szenvedtek nagyobb balesetet. Néha azonban a súlyos balesetekben vagy természeti katasztrófákban érintett autók is megtartják a Clear címeket, egyszerűen azért, mert a biztosítótársaság nem nyilvánította őket nagy veszteségnek. Tudjon meg többet ebben a cikkben.

Junk vagy és Bill of Sale

Junk Title járművek
A Junk Title dokumentummal ellátott járművek az esetek többségében nem javíthatóak

A Junk Certificate egy másik címtípus, amelyet olyan járművek kapnak, amelyek súlyos károkat szenvedtek, és sok államban soha nem lehet javíttatni vagy újra regisztrálni. A Bill of Sale egy olyan dokumentum, amely kimondja, hogy az autónak nincsenek dokumentumai vagy címe. Kivételt képez Washington, mivel ők nem adnak ki mentési jogcímeket. Néhány olyan jármű, amelynek csak Bill of Sale dokumentuma van az amerikai sérült autó árveréseken, exportálhatónak van feltüntetve, de a járművek többsége, amelyeknek bármelyik címük van, nem regisztrálható vagy újjáépíthető az Egyesült Államokban.

Non-repairable Certificate of Title

A Non-repairable, valamint a “Certificate of Destruction” jelzéssel ellátott autók a licitálás befejezése után nem regisztrálhatók az USA-ban, de továbbra is exportálhatók maradnak. Az autó akkor minősül nem javíthatónak, ha az elszenvedett sérülés nem javítható, vagy ha az autó nem restaurálható. Ne feledje, hogy bármilyen típusú, nem javított vagy be nem jegyzett járművet tilos vezetni.

Rebuildable, Restored és Rebuilt Certificates of Title

A Rebuildable Salvage Title cím azt jelenti, hogy a járművet a szükséges javítások elvégzése és a járműnek a gépjármű-felügyelet által elvégzett ellenőrzése után lehet nyilvántartásba venni az USA-ban és közúton üzemeltetni. Amint a DMV a járművet közúton való használatra alkalmasnak nyilvánítja, újjáépített (rebuilt) vagy restored title dokumentum adható ki. Előfordul, hogy “Parts Only” (csak alkatrész) megjelölésű járműveket talál. Ez azt jelenti, hogy további javításokat nem lehet elvégezni, és a járművet nem lehet nyilvántartásba venni.

Washington Title és MV-907A form

A Washington Affidavit in Lieu of Title egy írásbeli nyilatkozat arról, hogy a jármű címe elveszett, ellopták vagy nem áll rendelkezésre.

Egy másik, az amerikai sérült autó árveréseken gyakran előforduló címtípus az MV-907A, amelyet Indiana, Kansas, Michigan, New Jersey, New York, Észak-Karolina és Pennsylvania államban adtak ki. Egyes MV-907A márkájú járművek exportálhatók az USA-ból, és ez általában fel van tüntetve a jármű adataiban. Ez a címtípus egyenértékű a roncsigazolvánnyal, de elsősorban a New York-i székhelyű biztosítótársaságok állítják ki.

Találja meg álmai autóját az USAautolicit oldalon

Autót vásárolni az amerikai sérült autó árveréseken keresztül sokkal egyszerűbb, mint gondolná. Az egyetlen magyar nyelven is elérhető amerikai sérült autó árverési oldalon történő kezdéshez csak regisztráljon nálunk, töltse fel személyi igazolványának vagy útlevelének másolatát, és helyezze el a visszatérítendő kauciót. Miután elvégezte ezeket a gyors lépéseket, azonnal licitálhat a készletünkben szereplő autókra. Ha bármilyen kérdése van, hívja a +49 173 100 4222-es telefonszámon hétfőtől péntekig, 9-17 óráig ahol szívesen segítünk Önnek, vagy Online is kapcsolatba léphet velünk, és a lehető leghamarabb választ adunk.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Lehet, hogy ez is tetszeni fog