Legendás autók Buick 1949

Krúzolás Cruise-al: Tom 5 legemlékezetesebb filmje legendás autókkal

Total
0
Shares

Cruise és a legendás autók

Tom Cruise 19 éves korában kezdte színészi karrierjét, és azóta több mint 40 filmben szerepelt. Tom Cruise többszörös Golden Globe-díjas színész és filmproducer. A legsikeresebb hollywoodi filmsztárok között tartják számon, és ő az egyetlen színész, akinek az életrajzában hét egymást követő 100 millió dollárt meghaladó bevételű film található. Ezalatt olyan filmekben is szerepelt, amelyekben csúcskategóriás legendás autók szerepeltek. Íme, az öt legmenőbb autó, amelyet Tom Cruise a filmekben vezetett.

Hasonló 1949-es Buick Roadmaster-t használtak az “Esőember” forgatásán

Vanilla Sky“: Ebben a valóságtól elrugaszkodott, romantikus drámában Tom, David Aames-t alakítja – egy New York-i kiadóvállalat vezetőjét, aki bármihez hozzáférhet, amihez csak akar. A legendás autók közül ebben a filmben három is képernyőre kerül. A nyitójelenetben Cruise egy Ferrari 250 GTO replikát vezet végig a kihalt New Yorkon, végül a Times Square-en köt ki. Aames mindennapi autója a film során egy 1967-es Ford Mustang, és miután beleszeret egy másik nőbe, volt barátnője, Julie (Cameron Diaz alakítja) megpróbálja mindkettőjüket megölni azzal, hogy 1970-es Buick Skylarkjával lehajt egy hídról.

Ferrari 250 GTO

Rain Man“: Az Esőemberben Apja halála után Charlie Babbitt (Cruise játssza), a szürkepiaci sportautó-kereskedő (a film nyitányában Countachokat importál) hazarepül Ohióba, hogy rendezze a hagyatékot. Miután megtudja, hogy van egy idősebb testvére, Raymond (Dustin Hoffman), aki a teljes vagyont örökölni fogja, ketten elindulnak egy országjáró útra vissza Kaliforniába apjuk 1949-es Buick Roadmasterével.

Jack Reacher“: Tom játssza Jack Reachert, egy volt katonai nyomozót, aki egy mesterlövész lövöldözés öt ártatlan áldozatának meggyilkolása ügyében nyomoz. A film igazi csúcspontja egy hatperces autós üldözés, amelyben Cruise a legendás autók közül, egy 1970-es Chevelle SS-t vezet. Mindent megtesz, hogy üldözőbe vegyen egy Audi A6-ost, miközben a rendőrség üldözi. A vezetési mutatványok egészen figyelemre méltó minőségűek, különösen, ha figyelembe vesszük, hogy Cruise a film során végig maga vezette az autót.

Jack Reacher – 1970 Chevrolet Chevelle SS

Risky Business“: Ebben az 1983-as sötét komédiás drámában Tom Cruise Joel Goodsont alakítja, aki egy középiskolás diák, aki gazdag szülőkkel él Chicago külvárosában. A szülei elutaznak, és szigorú utasítást adnak Joelnek, hogy ne nyúljon a hifi rendszerhez vagy az apja 1979-es Porsche 928-asához. Joel engedetlen barátja azonban meggyőzi őt az ellenkezőjéről, ami Joelt a bajok lefelé tartó spiráljába sodorja, amely egy autós üldözést is magában foglal a Porschéval, később pedig komoly vízkárokat.

1979-es Porsche 928

War of the Worlds“: Cruise Ray Ferriert, egy elvált dokkmunkást alakít New Yorkban. Úgy tűnik, büszkesége és öröme inkább az 1966-os Shelby GT350H-ja, mint a két gyereke – mindez megváltozik, miután a Földet idegenek inváziója éri. Az idegenek inváziójának valószínűségét ugyanolyan valószínűnek tartjuk, mint azt, hogy egy kifejezetten motiválatlan New York-i rakodómunkásnak ilyen ritka autója van.

1966-os Shelby GT350H, amely filmsztárrá változott

Amennyiben Ön is szívesen krúzolna, ezeket a legendás autókat is megtalálhatja Amerika legnagyobb autó aukcióján.

1 hozzászólás
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Lehet, hogy ez is tetszeni fog
Ikonikus jármű a TV-ből

5 ikonikus jármű a TV-ből, amit ma is vezethet

Ikonikus jármű a TV-ből A televíziónak is megvannak a maga ikonikus járművei. A popkultúra rajongói számára van valami ellenállhatatlan a sztárszínészek és népszerű karakterek járműveiben. Az emberek megszállottan rajonganak például…
Tovább