Amerikai árverés

Az autóvásárlás teljes költsége egy amerikai árverésen

Total
0
Shares

Eljátszott már a gondolattal, hogy autót vásárol és eszébe jutott az amerikai árverés? Ha igen, akkor valószínűleg azon is gondolkodott, hogy mennyibe fog kerülni. Ha fontolóra vette már a használt autó vásárlását, akkor nagy valószínűséggel megvan rá az anyagi kerete. Az online amerikai autó árverések remek lehetőséget kínálnak arra, hogy pénzt takarítson meg egy nagyszerű használt autó vásárlása esetén, amely megfelel az Ön igényeinek. Az amerikai árverés nem csak a V8-rajongóknak kedvez, hiszen Számos olyan keresett jármű kapható itt, amelyet hiába keresne az európai kereskedőknél.

De vajon az Ön költségvetésébe is belefér? Mennyibe kerül az autóvásárlás egy amerikai árverésen? Itt bemutatjuk, mit kell tudnia és mennyi a teljes költsége annak, ha egy autót vásárol egy amerikai aukción.

Fontos, hogy ne feledje, a költségvetése ne csak az autó árát tartalmazza. Vannak más költségek is, amelyeket szem előtt kell tartania. Továbbá, ha például sérült, javításra szoruló autót vásárol, a költségvetésébe bele kell számolnia a javítási költségeket is. Emellett ne felejtse el figyelembe venni az aukciós házak és a szállítmányozó cégek által felszámított díjakat sem. Lássuk csak!

Autóvásárlás

Használt, vagy akár sérült autóvásárlás esetén az amerikai árverési oldalak kiváló forrást jelentenek. Olyan kereskedői árverésekhez biztosítanak hozzáférést, amelyekhez a nyilvánosság általában nem férhet hozzá. Ez lehetőséget biztosít Önnek arra, hogy nagykereskedelmi áron találja meg a kívánt autót. Ami nagyszerű, nem igaz? Nos, csak akkor vásárolhat okosan, ha felkészült.

Csak akkor regisztráljon egy autóárverési oldalon, ha készen áll a költségvetése. Ez azt jelenti, hogy amikor már hozzáadta a költségvetéséhez azokat a díjakat, amelyeket a jármű megvásárlásakor felszámítanak. Ezek a leggyakoribb költségek és/vagy díjak.

Olvassa el ezt is: Autóvásárlás Amerikából

Biztonsági letét

Amikor regisztrál egy amerikai autóárverési oldalon, kauciót kell letennie. A kauciónak az autóra költeni kívánt összeg 20%-át kell kitennie. Általában 500 dollár visszatérítendő minimális kaucióösszeggel. Ezt a kauciót a megvásárolni kívánt autó kifizetésére nem használhatja fel. Ez biztosítékként szolgál arra, hogy ha Ön lesz az aukció nyertese, akkor a jármű megvásárlását teljesíti.

Autóárverési oldal díjai

A kaución, biztonsági letéten kívül vannak egyéb díjak is, amelyek az autóvásárlás teljes költségét növelik egy amerikai árverésen. Az egyik ilyen az aukciósházak díja. Ezek olyan vevői díjak, amelyeket az a kereskedő árverés számít fel, ahol az autó található. Ennek a díjnak a költsége az autó végső vételárától függ.

Autóvásárlás egyéb költségei

Az egyéb díjak szintén attól függnek, hogy melyik autóárverési helyszínt választja a vásárláshoz. Van egy dokumentáció kezelési díj, amely 75 és 85 USD között mozoghat. Van továbbá egy általános díj, amely az autó árától függően változik, és 249 USD – 499 USD között lehet, vagy tagsági típustól függően százalékban megállapított díj. Szintén költségként jelentkezik az úgynevezett kapudíj, vagy másnéven load out díj. Ez a díj fedezi az adminisztrációs költségeket és a tételnek az aukciós raktárhelyiségből a Vevő rakodási területére történő mozgatásának költségeit. Általában az amerikai árverési oldalakon van egy díjkalkulátor, amelyhez hozzáférhet, amikor az autóját keresi.

Szállítási díjak

Végül, de nem utolsósorban a szállítási díjak. Ezek is attól függően változnak, hogy melyik céget választja az autó szállítására. Azt is figyelembe kell vennie, hogy hol és melyik országba szállítják az autót. Javasoljuk, hogy kérjen árajánlatot, amint megvan a szállítmányozó cég. Így összeadhatja a valós számokat, és elkerülheti a meglepetéseket.

Vám és adó

Magyarország az Európai Unió tagja. Mint ilyen, a használt és sérült járművekre az Európai Unió más részein érvényes behozatali vámok Magyarországon is hatályban vannak. Önnek vámot és behozatali áfát kell fizetnie, akárcsak más áruk behozatala esetén. A vám-árunyilatkozattal, az adófizetéssel és az adókedvezményekkel kapcsolatos kérdésekkel hazájának vámhatóságához és adóhatóságához fordulhat. 

Az USAautolicit.com amerikai autó árverési oldalon, minden jármű hirdetési oldalán megtalálja a vám és adó kalkulátort is.

Az autóvásárlás teljes költsége

Összességében az amerikai árverésen történő autóvásárlással akár 50-70%-ot is megtakaríthat. Még az összes díj összeadása után is olcsóbb lesz, mintha kereskedőtől vásárolna autót. Különösen azokban az országokban, ahol a használtautó-piaci árak az egekbe szöktek. Tehát, ha éppen egy autóárverési oldal használata előtt áll, a fenti információ nagyon hasznos lesz.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Lehet, hogy ez is tetszeni fog