Mustang Vásárlás

Mustang vásárlás egy amerikai autó aukción

Total
0
Shares

A Ford Mustang, kivétel nélkül az amerikai formatervezés ikonja. Amennyiben valaki a Mustang vásárlás iránt érdeklődik, egy amerikai autó aukción, jóval olcsóbban tud hozzájutni. De hol lehet ilyen aukción vásárolni és mit kell még tudni róla? Fedezze fel mindezt itt.

A Ford Mustang

A Ford Mustangot először 1964-ben mutatták be, és azóta Amerika történetének egyik legikonikusabb járműve. Ez a sportos, fiatalos jármű népszerűnek bizonyult a vonzó, megfizethető autót kereső vásárlók és az erős motor iránt érdeklődő vezetők körében egyaránt. A jármű-változatok puszta száma is szerepet játszott a népszerűség növelésében. Ha például szeret lehajtott tetővel autózni, akkor egy kabriót is beszerezhet ebből a típusból. A megfizethető árú, erős motor iránt érdeklődő vásárlók számára a Mustang GT az ideális választás.

A Ford Mustang iránti kereslet a gyártás kezdeti éveiben más autómárkák konkurenciáját szülte. Az 1967-es Chevrolet Camaro és az 1970-es Dodge Challenger az első megfizethető árú izomautók közé tartozott, amelyek versenyre keltek a Mustanggal.

A Ford Mustang vásárlás egyre népszerűbb a magyar vásárlók körében is. Az eladások folyamatosan emelkednek. A legtöbb vásárló a jármű kiválasztásakor a jármű megjelenését, megbízhatóságát, teljesítményét, praktikusságát és árát nézi. A Mustang a legtöbb, vásárlói elvárásnak megfelel.

Az érték

A típus az első év után is megőrzi értékének legalább 99,5%-át. A kategóriájában szereplő összes autó közül a Mustang rendelkezik a legalacsonyabb értékcsökkenési rátával. Ez jelentősen hozzájárult a keresletéhez, mind az új, mind a használt autók piacán. Értékcsökkenési rátája nagyban függ a modelltől és a típustól. A 2007-es modell például az első évben értékének körülbelül 0,68%-át veszítette el, míg a 2012-es modell az első évben legalább 15,26%-át. Használt vagy sérült Ford Mustang vásárlás esetén a modell értékcsökkenési rátájának ismerete iránymutatásul szolgál, különösen akkor, ha egy meghatározott költségvetésből kell gazdálkodni.

A klasszikus Mustangok értéke viszont felértékelődik. Egy klasszikus értékének meghatározása azonban kihívást jelent, mivel az árkategória nagyban függhet a szentimentális értéktől. Ezért a klasszikus járművek tulajdonosai aligha gondolnak az eladásra, és ha mégis, akkor sem engednek egykönnyen az árból. A klasszikus autók eladói a jármű állapota alapján annyit kérhetnek, amennyit csak akarnak, azonban ugyanez nem mondható el az újabb modellekről.

Tippek egy Ford Mustang USA autó aukción történő megvásárlásához

Klasszikus vagy az újabb modelleket keres?

A Mustang egyike azon kevés autóknak a piacon, amelyek különböző érdeklődési körrel rendelkező embereket szolgálnak ki. Mielőtt egy amerikai autó aukción a Mustang vásárlás kezdetét veszi, tudnia kell, hogy mit keres egy autóban.

Ha megérti az Önt érdeklő autó jellemzőit, könnyebb lesz azonosítani a legmegfelelőbb modellt. Például az 1987-es modell volt az első, amely nyolc év alatt jelentős változásokon esett át. Míg a V6-os motor megszűnt, a vásárlók választhattak az 5,0 literes V8-as motor, amely most már akár 225 lóerős teljesítményt is produkált, és egy új 2,3 literes motor között.

Az újabb modellek jobb teljesítményt nyújtanak, és a legtöbb autóban megtalálható legújabb technikai funkciókkal vannak felszerelve.

Mi az, ami az Ön számára fontos?

Mivel ezek az autók számos funkcióval rendelkeznek, a Mustang vásárlás előtt, el kell döntenie, mi az, ami nélkül élni tud, és mi az, ami nélkül nem. Például, van-e valamilyen ellenérzése a kabrió vezetésével kapcsolatban? Elégedett egy régi modell vezetésével? Ha érdekli a korszerűsített felfüggesztés és a technológiai funkciók kényelme és komfortja, akkor az újabb modellek között kell keresgélnie.

Melyik generációt találja a legelőnyösebbnek?

A Mustangnak gazdag történelme van, és más márkákhoz hasonlóan egyes modellek népszerűbbek voltak, mint mások. A jelenlegi gyártás a 6. generáció, amely 2015-ben debütált. Az évek során számos változtatást hajtottak végre, hogy hatékonyabbá és vonzóbbá tegyék ezt a járművet.

Mustang generáció

Minden Mustang generációnak megvannak az előnyei és hátrányai. Az első generációs modellek például rendkívül testre szabhatóak voltak. Ezért az 1964 és 1973 között gyártott járműveken valószínűleg ugyanazt a modellt találja különböző funkció-kombinációkkal. Valószínűleg azt is felfedezheti, hogy néhány alapfelszereltségi jellemző hiányzik. A régebbi Mustangok is könnyen korszerűsíthetők. Mint a legtöbb klasszikus, egy érintetlen állapotban lévő Mustang értéke felértékelődik.

A javítások és egyéb várható költségek

Egy autó aukción történő jármű vásárlásakor elengedhetetlen, hogy legyen egy költségvetési tervezet a javításokra. Ez útmutatóként szolgál majd a vásárolni kívánt jármű kiválasztásakor, mivel olyat kell választania, amelyet megengedhet magának, hogy aztán forgalomba tudja helyezni. Ha például nincs tapasztalata a sérült Mustang vásárlás terén, akkor a legjobb, ha egy szerelőtől kér segítséget. Könnyű hibázni, különösen a javítási költségek becslésénél. Egy 500 dolláros projekt gyorsan 3000 dolláros számlát eredményezhet. Amikor amerikai autó aukción vásárol, szintén bele kell kalkulálni a költségvetésébe a jármű szállításának, VÁM és ÁFA összegének költségét is.

A Mustang népszerűsége

Egy jármű népszerűsége fontos tényező, különösen egy amerikai autó aukción történő jármű vásárlója számára. Egy autó népszerűsége elárulja, hogy mennyire lesz könnyű pótalkatrészeket beszerezni, mekkora lesz a jármű potenciális ára, és mennyire lesz könnyű megtalálni az Ön számára az Önt érdeklő modell eladó járművét.

Például a Mustang II, amelyet 1974 és 1978 között gyártottak, hihetetlenül népszerű volt, mivel ez volt az egyik leginkább üzemanyag takarékos modell. Ugyanakkor rengeteg kritikát is kapott azoktól, akik egy erősebb jármű iránt érdeklődtek. Ez a negativitás beárnyékolta az 1975-ös Mustangot, amely V8-as motorral rendelkezett, amely lényegében kielégítette volna azoknak az igényeit, akiket a motor teljesítménye jobban érdekelt az üzemanyag hatékonyságnál.

Melyek azok a Mustangok, amelyeket amerikai aukción lehet megvenni?

1969 Mustang Boss 429

Ha egy klasszikust keres, az 1969-es Mustang Boss 429-nek szerepelnie kell a listáján. Ebből a járműből 1969-ben mindössze 900 darab készült, 1970-ben pedig 500 darab. Ritka autóról van szó, de ha megtalálja, akkor egy olyan gyűjtői darabra bukkan, amely egy vagyont érhet, ha úgy dönt, hogy eladja.

A Ford abban a reményben gyártotta ezt az autót, hogy az intenzív NASCAR-versenyen jó benyomást kelthet. Egy V8-as motorral szerelték fel, amely állítólag 375LE teljesítményre volt képes. Az elmúlt években ezt a járművet 815LE teljesítménnyel hozták létre újra, ami az eredeti Boss 429-es feltételezett tényleges teljesítménye.

Mustang II 1974-1978

Ezen generációja minimális hasonlóságot mutatott az első generációval. Ez váratlanul érte a Mustang-rajongókat, ami hozzájárult a negatív hírveréshez. Az autón végrehajtott változtatások közé tartozott, hogy a 4,9 literes V8-as motor helyett kisebb motorok álltak rendelkezésre, amelyek továbbra is elérhetőek voltak azok számára, akik meg akarták tartani ugyanazt az erős motort.

A jobb üzemanyag-hatékonyság iránt érdeklődő vásárlók választhattak a 2,8 literes V6-os motor vagy a 2,3 literes soros 4 hengeres motor között. A gyártás idején az amerikaiak a kisebb köbcentis járművek iránt érdeklődtek, így a Mustang II sikeresen fogyott. A Motor Trends Év Autója díjat az 1974-es modell kapta.

Mustang III – Fox Body 1979 -1993

A Mustang ezen generációja modelltől függően számos változást hozott. 1992-ig a kétajtós notchback kupé, a kabrió stílusok és a ferdehátú karosszériatípusok voltak elérhetőek. A motorválaszték egy 5,0 literes V8-as és egy 2,3 literes négyhengeres motor volt. A Cobra Hatchback egy 5000 darabos limitált széria volt, amelyet 1993-ban adtak ki. Az 1993-as háromajtós ferdehátúból adták el a legtöbbet, 62 077 darabot.

1994 – 2004 – Ford Mustang SN – 95

Ez a negyedik generáció. Ennek a Mustangnak a karosszériája az előző generációkhoz képest élesebb vonalakkal rendelkezett. Az alap Mustang 3,8 literes V6-os motorral rendelkezett, 5 sebességes kézi váltóval. Opcionálisan négyfokozatú automata sebességváltó is rendelkezésre állt. A Mustang GT kivételes teljesítményt kínált 5,0 literes V8-as motorral, amely 6 másodperc alatt gyorsult, 0-60 mph-ra. Az újratervezés és az erősebb motor miatt az 1994-es Mustang GT elnyerte a Motor Trend Év Autója díját.

2005-2014 Mustang S197 és S197 II

Az ötödik generációs Mustang karosszériája retró volt. A külső a korábbi modellek izmos megjelenésére hasonlított. A fényszórók elhelyezése és az első hűtőrács hasonló volt a korábbi modelléhez. A 2005-2009-es modellek 4,6 literes V8-as, 4,0 literes V6-os vagy 5,4 literes kompresszoros V8-as motorral készültek. A sebességváltó-választék öt- vagy hatfokozatú kézi és ötfokozatú automata váltó volt.

E generáció második felében kozmetikai változások történtek a külsőn. A változások főként az emblémát és a fényszórók elhelyezését érintették. A hatfokozatú automata sebességváltót is bevezették ezekben a modellekben. Emellett az 5,8 literes V8-as motor is újdonság volt az ötödik generáció ezen felében.

2015 Mustang S550

Ez a generáció meglehetősen különbözött az előző két generációtól. A jelentős különbségek közé tartozik a futurisztikus dizájn, míg az előző két generáció retró volt. Ez a változás azért volt lényeges, mert a Ford a nemzetközi piacot célozta meg, és olyan modellre volt szüksége, amellyel a különböző kultúrájú és érdeklődésű emberek azonosulni tudtak.

Az elérhető motorváltozatok között szerepel egy 2,3 literes Ecoboost turbófeltöltős soros négyhengeres, amely 310 lóerős, egy 3,7 literes Cyclone V6-os 300 lóerős, egy 5,0 literes Coyote V8-as és egy 5,2 literes Voodoo V8-as. A Coyote és a Voodoo motorok egyaránt 435 lóerősek. A korábbi modellek alapfelszereltségként hatfokozatú kézi sebességváltóval, opcióként pedig automata váltóval rendelkeztek. A 2018-as modellben a 10 sebességes automata váltó az alapfelszereltség része.

Mustang szerviz és tuning

A Mustang tulajdonosok szinte kivétel nélkül ragaszkodnak autóikhoz. Még akkor is, ha egy amerikai autó aukción, esetleg sérültként vásárol egyet, nagy az esélye, hogy az előző tulajdonosok jól gondozták. Egy Mustang vásárlás azonban nem jelenti azt, hogy tökéletes autót kap. A kiválasztott járműtől függően előfordulhat, hogy a szeretett Mustang vásárlás után, még mindig szükség lesz néhány javításra, vagy esetleg saját egyéniségéhez, vezetési stílusához igazítaná frissen vásárolt autóját.

Tuning World Bodensee rendezvényen 5. helyet elért, világhírű Shelby GT500 | DF Tuning fotó

A legtöbb Ford Mustang, hiába egy egyszerűnek mondható műszaki konstrukció, az idő múlásával minden járművet javítani, szervizelni kell. Nincs ez másképp akkor sem, ha ezt a típust vezetjük. Van néhány probléma, amire a Mustang vásárlás során esetleg számítania kell. A Mustang sofőrök szeretik tesztelni, hogy milyen gyorsan tudnak menni ezekkel az erős járművekkel, és ez valószínűleg hatással van például a kormányoszlopra is. Ilyenkor jelentkezhet a csikorgó kormánymű probléma. Gyakori probléma lehet továbbá, az olajszivárgás. A 2015-2017-es modelleket azért hívták vissza, mert az olajhűtő tömlők leváltak. Mivel a kialakításából adódóan nagyméretű ajtókkal rendelkeznek, és idővel a zsanér a folyamatos nyitás és zárás miatt meggyengül.

Van nagyon sok olyan autó tulajdonos, aki nem csak ragaszkodik autójához, hanem azt kívül-belül egyedivé is szeretné varázsolni, saját vezetési stílusához igazítani. A típus végtelen számú konfigurációval rendelkezik. Azok a tulajdonosok, akik szeretnének valami egyedit, nem is választhatnának mást a járművük átépítéséhez, mint a Dunakeszin található, nagy szakértelemmel rendelkező DF Tuning csapatát. A csapat számos ötletet is adhat az átalakításhoz, valamint munkájuk gyári minőségű. Magyarországon ők az egyetlenek, akinek szakértelmét, a Mustang őshazájában elismerték.

Érdemes Ford Mustangot vásárolni amerikai autó aukción?

Az autóvásárlás Amerikából, kétségtelenül a legjobb döntés egy Mustang vásárlás esetében is. Mielőtt megvásárolna egy Mustangot, a legjobb, ha kideríti történetét. Minden esetben érdemes a VIN történeti jelentést beszerezni, a  jármű előéletét megismerni. Egy előzmény beszerzése pillanatok műve. Amennyiben nem ismeri milyen előnyökkel jár a jármű történetének megismerése, 5 GYIK megválaszolása a VIN történet jelentésekkel kapcsolatban cikkünkben további információt talál.

Előfordulhat, hogy a kiszemelt jármű korábban sérült volt, vagy akár jelenleg is sérüléssel rendelkezik. Ha a kár csak a karosszérián keletkezett, akkor érdemes megvenni a kiszemelt járművet. Ha a kár jelentős mértékű, akkor azt javasoljuk, keressen egy másik autót, hiszen naponta több ezer darab elérhető ebből a típusból.

Mivel ezeket a járműveket eredetileg versenypályára tervezték, karosszériájuk kemény és nehéz. Egy eladó sérült Mustang valószínűleg nem szenvedett nagyobb károkat, különösen, ha az ütközés nem volt elég ahhoz, hogy a felületi károknál többet okozzon. Döntése a költségvetésétől is függjön. Ha nem engedheti meg magának a sérülések javítását, akkor maradjon távol az eladó sérült járművektől, folytassa tovább a keresést. Figyelembe kell vennie azt a lehetőséget is, hogy egy összetört Mustangot olcsóbb lehet javítani, mint egy karcolásmentes, de árvízkárosult Mustangot.

Hogyan találhatok egy eladó Mustangot az amerikai autó aukciókon?

Bár ezek divatos autók, az igazán jó vétel, mégis ritka. Ennek oka, hogy a tulajdonosok, különösen a korábbi modellek tulajdonosai ragaszkodnak járműveikhez. Még ha úgy döntenek is, hogy eladják ezeket az autókat, mindig remélik, hogy az autó olyan valakinél köt ki, aki majdnem annyira törődik vele, mint ők. Amerikában legtöbb rajongó árveréseken keresi ezeket az autókat, és az eladók is ugyanezt a platformot használják a vevők megtalálására.

Mivel ezek az autók egyfajta gyöngyszemnek számítanak, nem könnyű nyilvános árverésen eladó Ford Mustangokat találni. A kizárólag kereskedők által szervezett aukciókon viszont minden korosztályú Mustangok kiterjedt készletével rendelkezhetnek. Ahhoz, hogy hozzáférjen ezekhez az árverésekhez, egy brókert, például az USAautolicit.com-ot kell meghatalmazottként használnia. Mustang vásárlás alkalmával, így nem csak az összes eladó járművet láthatja, hanem a kereskedőknek kínált áron meg is vásárolhatja. Mindezt, ráadásul online, anélkül, hogy el kellene hagynia otthonának kényelmét. 

Hogyan kezdjen hozzá a Mustang vásárláshoz egy amerikai autó aukción?

Tekintse meg néhány aktuális aukciónkat itt: Ford Mustang árverések

Maradtak Önben kérdések?

További információért lépjen kapcsolatba velünk még ma, hogy Önnek a legnagyobb öröm legyen a Mustang vásárlás egy amerikai autó aukción. 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Lehet, hogy ez is tetszeni fog