VIN Old Car

VIN ÉS A 80-AS ÉVEK ELŐTT GYÁRTOTT AUTÓK

Total
0
Shares

VIN és a 80-as évek előtt gyártott autók

Az alvázszám, vagy VIN egy 17 számjegyű egyedi szám, amelyet az autóiparban a gépjárművek azonosítására használnak. Az alvázszám nem egy véletlenszerűen generált szám, valójában a jármű kódolt leírását tartalmazza, beleértve a gyártót, a gyártási évet és helyet, valamint a jármű néhány jellemzőjét. Ez a konkrét járműkód olyan, mint az autók ujjlenyomata, mivel soha nem talál két különböző járművet azonos VIN-számmal. Segítenek nyomon követni a problémákat, a tulajdonosváltozásokat és megelőzni a csalást.

A VIN-számokat először 1954-ben használták az Egyesült Államokban. 1954 és 1981 között nem volt elfogadott egységes szabvány az alvázszámokra, ezért a különböző gyártók saját rendszerüket használták az autók egyedi azonosítószámmal való ellátására. Az államok általában a motorszámot használták a személygépkocsik és tehergépkocsik nyilvántartásba vételéhez és tulajdonjogának megszerzéséhez, ami problémát jelentett, ha a motort kicserélték, ami akkoriban gyakori volt. Ezután 1981-ben az Egyesült Államok Közlekedési Minisztériuma egységes VIN-rendszert hozott létre, amely ma is érvényes. Amennyiben a szabványosított, 17 számjegyű alvázszámokról többet szeretne megtudni, ide kattintva talál információt.

Olvassa el ezt is: Veterán autó vásárlás online – hol és hogyan

Sajnos, mivel a legtöbb régi autó nem rendelkezik a szükséges nyilvántartásokkal, amelyek általában a járműtörténeti jelentésekben találhatók, ilyen jelentéseket senki nem tud biztosítani. Általában elég nehéz lehet egy 1980 előtt gyártott jármű előéletét megismerni. Egyelőre a régi alvázszámmal rendelkező járművekre vonatkozó információk legjobb forrásai az eredeti gyártó és az állami gépjármű-nyilvántartó hivatal. Ez nagyszerű módja lehet a jármű specifikációinak és egyéb érdekes tények felfedezésének az autójával kapcsolatban.

Legyen készenlétben, a járművére vonatkozó nagyon specifikus információkra lehet szükség a történeti jelentés megszerzéséhez. Mielőtt kapcsolatba lépne a gyártóval, például a Forddal, a Chevrolet-vel vagy a Dodge-dzsal, gyűjtsön össze minden anyagot a járműről, például a gyártmányt, a modellt, a gyártás helyét stb. Mit kaphat cserébe? A gyártótól a jármű műszaki adatait és a biztonsági visszahívásokra vonatkozó információkat.

Ha azonban ez nem elég Önnek, és szeretné megismerni az autó előéletét, akkor a Department of Motor Vehicles (DMV) az utolsó esélye arra, hogy megszerezze a keresett információkat. Az állami DMV-k sok éves nyilvántartással rendelkeznek a járművekről, és keresést végezhetnek a kért információk megadására. A teljes képhez azonban kapcsolatba kell lépni az összes olyan állam DMV-jével, ahol a járművet esetleg nyilvántartásba vették.

Továbbá, ha szabványosított 17 számjegyű alvázszámmal rendelkezik, mindig futtathat egy járműtörténeti jelentést az USAautolicit oldalán. Azonnal megkapja az eredményeket: gyors és egyszerű.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Lehet, hogy ez is tetszeni fog