Porsche vásárlás

Porsche vásárlás amerikai aukcióról

Total
0
Shares

Ha a Porsche jut eszébe, automatikusan a minőség, a teljesítmény valamint a világ legjobbjai közé tartozó járművek jutnak eszébe. Pontos kezelhetőségükkel és erőteljes motorjaikkal a Porsche olyan vezetési élményt nyújt, amelyhez nehéz hozzá foghatót találni. Valójában nem meglepő, hogy sok autórajongó számára a Porsche szó szerint meghatározza a sportautók szegmensét. A Porsche, mint elsőszámú német márka sokak számára a luxust jelenti.

Van azonban egy módja annak, hogy olcsóbban jusson hozzá egy Porschéhoz, mintha egy kereskedőhöz látogatna el. Ha egy amerikai autó aukción vásárol Porschét, azzal rengeteg pénzt spórolhat, miközben mégis megkapja álmai autóját. A mai, nagyon magas árú használt autók piacán itt az ideje, hogy megnézze azt a lehetőséget, amivel jelentős összegeket takaríthat meg.

Porsche vásárlás miért pont Amerikából?

A sportautók 2020-ban a világpiac bevételeinek 3,3%-át tették ki. A sportautók szegmensében 2020-ban a legjobban teljesítő márka a Porsche volt 7,3 milliárd USD árbevétellel. A Porsche 2019-es jelentése szerint a Porsche 2018-as bevételének 38%-át a sportautók adták, míg a SUV-ok 26%-át. Bár a luxusautók értékük jelentős részét veszítik el az értékcsökkenés miatt, a Kelley Blue Book a Porschét folyamatosan a legjobb eladási értékkel rendelkező tíz luxusautó között tartja számon.

Lényeges azonban megjegyezni, hogy egy Porsche értékcsökkenési rátája nagyban függ a modelltől. A Porsche 718 Boxster például három év után 16%-ot veszít értékéből, a 718 Cayman ugyanezen időszak alatt 13%-ot, míg a Porsche 911 három év alatt 42-48%-ot veszít értékéből. Az értékcsökkenés az új autók tulajdonosai számára problémát jelent, mivel ők viselik a legjelentősebb értékvesztést. Remek hír viszont azoknak, akiket használt vagy akár sérült Porsche vásárlás gondolata foglalkoztat. Annak megértése, hogy az értékcsökkenés hogyan érinti a különböző Porsche modelleket, kritikus fontosságú.

Bár egy jármű értéke Amerikában a Salvage jogcím megszerzése után zuhanórepülésbe kezd, a luxusjárműveket sújtja a leginkább. Egy autó akkor tekinthető totálkárosnak, ha a javítási költségek túl magasak, általában a jármű értékének körülbelül 55-75%-a, és ennek következtében Salvage címet kap. Olvassa el oldalunkon a Salvage Title meghatározása részt.

A luxusjárműveknek nem csak az ára magas; a karbantartási és üzemeltetési költségek is magasak. Ha Ön egy Salvage dokumentumokkal rendelkező Porschét keres, akkor az ár lényegesen alacsonyabb, mint egy hasonló modellű, tiszta jogcímmel rendelkező Porschéé.

Tippek Porsche vásárlásához egy amerikai aukción

Hasonlítsa össze a kívánt Porsche modell árát

Porsche vásárlás esetén is elmondható, hogy egy sérült, vagy korábbi sérüléssel rendelkező jármű ára kétségtelenül sokkal alacsonyabb, mint egy sérülésmentes, tiszta jogcímmel rendelkező autóé. A megtakarítás még jelentősebb, ha egy luxusautót vásárol Salvage jogcímmel. Szerencsére egy Salvage dokumentumokkal rendelkező luxusautóhoz ugyanolyan áron juthat hozzá, mint egy Clean jogcímmel rendelkező hétköznapi autóhoz.

Nehéz meghatározni egy sérült jármű pontos értékét. Ezért valószínű, hogy ugyanazt a Porsche modellt különböző áron találja meg. Mielőtt azonnal “lecsapna” bármelyik olcsón megvásárolható Porsche-ra, amit talál, tájékozódjon az állapotáról. Lehet, hogy a Porsche a sérülés mértéke miatt alacsonyabb árat kap, de az is előfordulhat, hogy Ön éppen szerencsés vásárló, aki ilyen áron juthat hozzá.

Meg kell tudnia a Porsche átlagos árát, hogy segítsen ésszerű költségvetést felállítani. Így még a Porsche licitálásakor is lesz egy olyan összeg, amelyen túl nem licitálhat.

A Porsche vásárlás továbbértékesítési céllal történik?

A sérült jármű eladása nehéz, különösen a luxusjárművek esetében. Ha a Porsche vásárlás saját használatra történik, akkor kiválaszthatja, hogy melyik autó a legjobb az Ön számára, vételár tekintetében, valamint megfizethető-e a javítása. Ha el kívánja adni a járművet, akkor olyan modellt kell találnia, amely gyorsan eladható, még Salvage jogcímmel is. Például melyik Porsche 911-esre van kereslet? Melyik modellt adja el hamarabb?

A legtöbb vásárló óvakodik a korábban Salvage jogcímmel rendelkező autó megvásárlásától, de a megfelelő árért, különösen egy luxusjármű esetében, egyesek elnézik. Válasszon olyan autót, amelyet a vevők vonzónak találnak, így gyorsan el tudja adni.

A javítás lehetséges költségei

Egy sérült Porsche kikiáltási ára csábító lehet, de addig ne tervezzen előre, amíg nem tudja meg, mennyibe kerülne a kár helyreállítása. Még ha a kár minimálisnak is tűnik, a javítási költségek magasak lehetnek. Ha a jármű megvásárlásának és javításának költségei meghaladják az Ön költségvetését, akkor lehet, hogy át kell gondolnia az autó megvásárlását. Dönthet úgy, hogy más Porsche modellt keres, vagy olyan időpontban tervezi a vásárlást, amikor már nem kell aggódnia a sérült Porsche vásárlásával járó költségek miatt.

Tudjon meg mindent az autóról, amit csak lehet

Sokan azt feltételezik, hogy minden luxusjármű-tulajdonos az előírt módon karbantartja járművét. Ez nem feltétlenül igaz. Vannak, akik luxusjárműveket vásárolnak, de nem engedhetik meg maguknak, hogy üzemeltessék és szervizeljék azokat. Mások pénzügyi nehézségeken mennek keresztül, és a Porsche karbantartása másodlagos szükségletté válik.

Egy olyan autónak, melynek karbantartására nem fordítottak elég figyelmet, számos mechanikai problémája van. Lehet, hogy egy Porsche kiváló állapotúnak tűnik, de ha nem volt jól karbantartva, a javítási költségek magasak lehetnek. A biztonság kedvéért érdemes ellenőrizni a Porsche előéletét, beleértve a baleseti és karbantartási nyilvántartást is. Minden vásárlás előtt kérjen járműtörténeti jelentést.

A sérült Porsche javítási módja teljes mértékben a sérülés típusától függ. Keressen bármilyen külső sérülést, beleértve az esetleges korábbi baleseteket is, hogy képet kapjon a lehetséges sérülésekről, amelyekre figyelnie kell. Ha dudorokat észlel, számolnia kell a felszín alatt kialakuló rozsda lehetőségével.

Vigyázzon az olajszivárgásokra. Normális, ha egy kis szivárgás előfordul, de ha nyilvánvaló, hogy nagy mennyiségű olajat veszít el, meg kell nézetnie egy szerelővel a lehetséges orvoslás érdekében. Ha még mindig a motort vizsgálja, vizsgálja meg, hogyan reagál a kipufogócső, amikor elindítja az autót. Ha a kipufogó előre-hátra mozog, akkor a motortartókat ki kell cserélni.

Ha a kipufogócső füstje olajszagú, lehetséges, hogy a motor olajat éget. Ez komoly problémát jelenthet. Keressen egy Porsche-javításra szakosodott szerelőt az elfogadható megoldás érdekében.

Porsche 911 GT3RS

Milyen Porsche autókat érdemes megvenni egy amerikai aukción?

A Porsche kiemelkedő teljesítményéről ismert. Bármelyik modellt is választja, garantáltan nagy teljesítményű járművet kap. Bár egyes modellek népszerűbbek, mint mások, a Porsche az Porsche, és az Ön személyes preferenciáitól függ, hogy egy Porsche vásárlás alkalmával milyen típust szeretne.

Porsche 911

A Porsche 911 nagyon népszerű, és a Porsche hírnevének motorja volt. 24 nagyteljesítményű modellje van, amelyek különböző erősségekkel és jellemzőkkel rendelkeznek. Ez lenyűgöző teljesítményszintet biztosít a vásárlóknak, ugyanakkor a jármű ideális a mindennapi használatra.

Egy 1999-es felmérés során, amelyet az évszázad autójának meghatározására végeztek, a Porsche 911 az ötödik helyen végzett. Húsz évvel később ez az autó még mindig visszhangot kelt a Porsche-vezetők körében.

A Porsche 911 Carrera a Porsche 911 alapmodellje. Ez az autó évek óta sok sportautó rajongó kedvence. Ez egy hátsókerék-hajtású autó, amely 4,2 másodperc alatt gyorsul fel 0-100 km/óráról. A végsebessége 293 km/h.

A motor két turbófeltöltővel van felszerelve. Mivel ezek az autók meglehetősen gyorsak, a kipufogógáz-turbófeltöltés egy részét egy intercooler teszi ki, hogy az autó teljesítménye nagy sebességnél is csúcsformában maradjon, miközben a károsanyag-kibocsátás csökken. Az újabb modellek olyan fejlett technológiai funkciókkal rendelkeznek, mint az automatikus start/stop funkció.

A 911 Carrera S erősebb motorral rendelkezik, mint az alap Carrera. Emellett további funkciókkal is rendelkezik, többek között opcionális hátsó tengelykormányzással. A Porsche Carrera T teljesítménye az alap Carrera és a Carrera S teljesítménye között helyezkedik el. A Carrera T-t vezetve – ahol a T a Touring rövidítése – olyan érzés, mintha élvezettel vezetne, míg a Carrera S jellemzőit a vezetési élvezet érdekében visszafogták.

A Porsche 911 GTS a 911 Carrera sorozat sportos modelljeit foglalja magában. Ezeknek az autóknak a jellemzőit harmonikusan összehangolták a fenomenális sportos teljesítmény érdekében, ugyanakkor alkalmassá tették azok számára, akik mindennapi használatra szeretnék. Ez az autó 450 lóerős, és 4,2 másodperc alatt gyorsul fel 0-100 km/órára. A GT3, GT2, GT3 RS és Turbo a legmagasabb szintű teljesítményt kínálja.

Porsche Boxter

Porsche Boxter

A Porsche Boxster az 1990-es évek végén mutatkozott be. A Boxster volt az egyik legolcsóbb Porsche modell, de az ára nem tükrözte a teljesítményét. Még mindig kiemelkedő kezelhetőséggel és teljesítménnyel rendelkezik. Középmotoros elrendezésű. A Porsche 718 Boxster hátsókerék-hajtású, 5,3 másodperc alatt gyorsul fel 0-100 km/h sebességre. Az autó végsebessége 275 km/h.

Az 1990-es években gyártott autókat 2,5 literes hathengeres motorral szerelték. A 2000-es modellben egy továbbfejlesztett 2,7 literes motor volt, míg a Boxster S-ben 3,2 literes motor volt. Porsche 718 Boxster és Porsche 718 Cayman. Az újabb modellek nagyobb teljesítményt nyújtanak a régebbi modellekhez képest. A 2002-es 718 Cayman motorja például 217 lóerős, míg a 2018-as modell teljesítménye 300 lóerő.

Porsche Cayenne

Amikor a Porsche bemutatta első SUV-ját, sokan megdöbbentek. A Porsche Cayenne azonban meglepően jól teljesített, különösen, ha figyelembe vesszük, hogy az Egyesült Államokban egyre nagyobb a kereslet a SUV-ok iránt. Az első modellt 2003-ban mutatták be, de más SUV-okhoz képest a Cayenne nem annyira praktikus vagy családbarát. Hiányzik belőle a harmadik üléssor, viszonylag kicsi a raktér, és magas a rakodótér. Ha azonban egyszer beül a volán mögé, értékelni fogja, és meg fogja érteni, hogy miért egyre nagyobb az igény erre az autóra.

Néhány vonzó tulajdonsága közé tartozik a meglepően lenyűgöző használhatósága terepen. Kiváló kétfokozatú összkerékhajtással, kiváló fékekkel és remek kormányzással rendelkezik. A későbbi modellek néhány figyelemre méltó felszereltsége közé tartozik a Porsche Stability Management rendszer, panorámatető rendszer, a memóriás elektromos ülések, a Bi-Xenon fényszórók és a 4 zónás klímaberendezés.

Porsche Panamera

Porsche Panamera

A Porsche Panamera szedán első modellje 2010-ben jelent meg a piacon. A Porsche-rajongók számára meglepetés volt, de ahogyan az várható volt, kiemelkedett a többi szedán közül. A modellben elérhető felszereltségek az S, a 4S és a Turbo. Az S és 4S felszereltségek 4,8 literes V8-as motorral rendelkeznek, amely 400 lóerőt teljesít. A turbófeltöltős változat hatalmas 500 lóerőt produkál.

Megéri sérült Porsche-t vásárolni?

Egy sérült Porsche természetesen megvásárolható. Csak arra kell figyelnie, hogy mekkora a kár. Tekintettel arra, hogy egy Porsche javítása mennyire költséges, olyan autót kell választania, amelynek javítását megengedheti magának és gazdaságos. Ellenkező esetben egy olyan autóval marad, amelyet nem tud használni. Hosszú távon előfordulhat, hogy sokkal alacsonyabb áron kell eladnia, ha nem sikerül előteremtenie a javításhoz szükséges forrásokat.

Amikor összetört Porsche-t választ, legyen tisztában a sérült területtel, és vegye figyelembe a mechanikai sérülés lehetőségét. Különösen fontos, hogy a sérülések elemzésekor vegye figyelembe a motor helyét.

Hogyan találjam meg a legjobb Porsche-t?

A legjobb helyek, ahol olcsó eladó Porsche autókat találhat, az amerikai autó aukciók. Keresse a nyilvános és a kizárólag kereskedőknek szervezett aukciókat, hogy megtalálja az eladó Porschékat. A nyilvános árverések korlátozott készlettel rendelkeznek, de ennek ellenére előfordulhat, hogy talál egy olcsó használt Porsche-t vagy egy sérült, javítható Porsche-t. Találhat még néhány speciális Porsche autó árverést is.

De még ha talál is néhány Porschét, vannak olyanok, valószínűleg jobb áron és jobb állapotban, amelyek nem állnak a nyilvánosság rendelkezésére. Ebben az esetben érdemes megfontolnia, hogy egy Brókert vegyen igénybe közvetítőként. Az USAautolicit ezt a szolgáltatást nyújtja, díj ellenében. Porsche vásárlás az USAautolicit-nél online, Amerika legnagyobb aukcióiról. Nem csak a raktárkészletben lévő összes Porschét láthatja, hanem olyan áron is megvásárolhatja, amilyen áron a kereskedők megvásárolják.

Az USAautolicit talán segíthet abban, hogy hihetetlenül alacsony áron jusson hozzá számos Porsche modellhez. Az USAautolicit az első és egyetlen, aki nyíltan, online hirdeti és értékesíti az amerikai aukciós járműveket, ráadásul mindezt az Ön anyanyelvén. Az USAautolicit a megfelelő hely, ha kedvező áron szeretné megvásárolni kedvenc járművét. Ha bármilyen kérdése van az aukcióinkkal vagy a Porsche vásárlás kapcsán, egyszerűen hívja a +1 561 559-4221-as, vagy a +49 173 100 4222-es telefonszámot hétfőtől péntekig, 9-17 óráig, vagy küldjön e-mailt a support@usaautolicit.com címre.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Lehet, hogy ez is tetszeni fog